روش های عایق کاری دیوار ها
روش های گوناگون عایق کاری دیوار ها
عایق کاری جدارهای ساختمان از یک لایه عایق حرارتی و یک لایه نمای نهایی مثل گچ یا سنگ و آجرنما تشکیل شده است. برای عایق کاری دیوار های ساختمان راه های مختلفی وجود دارد که با در نظر گرفتن موقعیت هر ساختمان باید بهترین و به صرفه ترین راه را انتخاب کرد. راه های مختلف عایق کاری با در نظر گرفتن نوع مصالح عایقی مورد استفاده برای عایق کاری ساختمان وجود دارد که در ادامه مطلب به آن می پردازیم.
عایق کاری با سازه
عایق کاری با سازه قابلیت انعطاف پذیری بالایی برای گروه های عایق معدنی دارد . چون این عایق ها صلب ندارند ، لایه نمای نهایی به صورت مستقیم روی عایق نصب نمی شوند . در نتیجه در این روش ، قاب بندی دیوارها با پروفیل های چوبی یا فلزی انجام می شوند و در میان فضای قاب بندی عایق حرارتی قرار می گیرد و در پایان ، لایه نما روی سازه کار می شود.
عایق کاری کناف و قاب بندی فلزی و رابیس از مهم ترین روش های عایق کاری با سازه هستند.
برای گروه های عایق های پلیمری که صلبیت کافی را دارند این روش استفاده می شود. چون این عایق ها منعطف نیستند ، لایه نمای نهایی مستقیما بر روی عایق نصب می شود و به سازه و قاب بندی دیوار نیازی نمی باشد . روش دو دیوار و عایق مابین، عایق برد ، پلی استایرن دانسیته بالا و ملاتن سیمان از مهم ترین روش های عایق کاری بدون سازه هستند.
عایق کاری با مصالح عایق
در روش عایق بندی با مصالح عایق با استفاده از بلوک هایی با مقاومت حرارتی بالا به عنوان اجزای دیوار باربر انجام می شود. در نتیجه خود دیوار عایق کافی دارند و به نصب عایق بر روی آن نیازی نیست. بلوک های بتن سبک گازی ، لیکا و پرلیت از مهم ترین روش های عایق کاری با مصالح عایق هستند.
عایق کاری با روش های جدید
امروزه پیشرفت زیادی در تکنولوژی ساخت خانه های سریع و پیش ساخته به وجود آمده است که علاوه بر اجرای یک ساختمان در کم ترین مدت ، عایق کاری مناسبی دارند. روش های ICF، LSF و ساندویچ پنل از مهم ترین روش جدید هستند.